EK Hälsopunkten

Hur går en behandling till?

EK Hälsopunkten

 

För att kunna ställa en korrekt diagnos behöver akupunktören få så mycket information som möjligt av patienten. Därför får patienten berätta om sin sjukdomsbild och svara på frågor. Akupunktören har självklart tystnadsplikt.

 

Vid behov görs också en fysisk undersökning med kontroll av reflexer, rörlighet, ömma punkter och överkänsliga områden. Även patientens tunga och puls undersöks. Denna information används för att fastställa hur patientens kropp och själ mår. En individuell diagnos ställs och därefter bestäms vilka punkter som skall stimuleras och med vilken metod.

 

Generellt så känns inte isättningen av nålarna nämnvärt. Men för att få en bekräftelse att den rätta punkten är funnen, bör en viss Qi nålkänsla uppstå, dvs att patienten känner en slags aktivitet i området (en pirrande, strålande expanderande känsla). Behandlingstiden med nålar varierar och är normalt 30-40 minuter. Om behandlingen kräver kan dessa nålar stimuleras under denna tid. Första behandlingen tar oftast lite längre tid, ca 1,5 till 2 timmar. Följande behandling tar ca 1-1,5 timma. 

 

Det är svårt att avgöra hur många behandlingar patienten behöver. Men en bra tumregel är att ju längre patienten haft problemet, desto längre tid tar det att bli av med det.

 

Viktigt att komma ihåg är att i TKM akupunktur är det inte bara är symptomen som botas, utan även roten till problemet, genom att hjälpa kroppen till att läka sig själv och att klara av påfrestningar så bra som möjligt.

 

Efter en behandling är det vanligt att patienten känner sig lugn och avslappnad. Vid vissa tillfällen kan patienten även uppleva trötthet och känna sig frusen eller rent av extra energifylld och uppiggad. Akupunktören rekommenderar patienten att ta det lugnt efter behandling.

Frågor & tidsbokning

EVA ELGQUIST

Dipl.TKM Akupunktör

 

Anders Mattssonsgatan 14b                                         

415 06 Göteborg

 

Tfn 0707 - 63 44 27

eva@ekhalsopunkten.se

www.ekhalsopunkten.se

 

 

Webbdesigner Maria Fagrell LOOQ DESIGN

www.looqdesign.se

maria@looqdesign.se